Mars 31, 2021 21:32 Europe/Tirane
  • Nasrallah: Boshti sionist-amerikan ende ndjek ëndrrën ‘Nga Nili në Eufrat’

Sekretari i Përgjithshëm i lëvizjes së rezistencës libaneze Hezbollah deklaroi se boshti sionist-amerikan është ende duke kërkuar të realizojë ëndrrën e tij për zgjerimin e zonave nën pushtimin e regjimit izraelit nga Nili në Eufrat.

"Boshti sionist-amerikan po kërkon ende të realizojë ëndrrën e Nilit deri në Eufrat," tha të Mërkurën Sejed Hasan Nasrallah gjatë një fjalimi televiziv. Nasrallah tha se ky bosht po shfrytëzon "komplotet sektare dhe fetare" si një armë. Ai tha se sionistët dhe amerikanët po dislokojnë armët duke u përpjekur të pikturojnë një "imazh sektar" mbi konfliktet rajonale. Sekretari i Përgjithshëm i lëvizjes së rezistencës libaneze vazhdoi: "Izraeli, ashtu si padroni i tij, po shkon drejt rënies dhe kolapsit, veçanërisht pasi është thellësisht i shqetësuar për forcimin e kapaciteteve të Rezistencës." "Nuk ishte bujaria e amerikanëve, por përkundrazi fuqia në rritje e iranianëve që i shtyu Shtetet e Bashkuara në rrugën e diplomacisë drejt Teheranit," tha Sejed Hasan Nasrallah. Irani nuk ka pranuar të nënshtrohet përballë Shteteve të Bashkuara pas fushatës së "presionit maksimal" të ish-Presidentit Donald Trump, dhe ai kurrë nuk do t'i nënshtrohet Uashingtonit tani që Republika Islamike është duke tejkaluar sanksionet, "shtoi ai. "Fronti i Rezistencës ka kaluar fazën më të vështirë të historisë së tij në dekadën e fundit, duke pasur parasysh zhvillimet që kanë ndodhur në Liban, Siri dhe Irak, si dhe sanksionet e ashpra të Shteteve të Bashkuara kundër Iranit", tha Nasrallah duke shtuar: “Boshti i Rezistencës po ndjek seriozisht forcimin e kapaciteteve. Janë këto potenciale që do të përcaktojnë fatin e çdo lufte të ardhshme ". Duke iu referuar luftës në Jemen, Nasrallah tha se në kundërshtim me atë që Arabia Saudite kërkoi të portretizonte në fillim të fushatës ushtarake, ky konflikt nuk ka asnjë lidhje me "Shiitët dhe Sunitët". "Lufta në Jemen drejtohet më tepër nga objektivat e Shteteve të Bashkuara dhe komplotet e saj në rajon," tha Nasrallah. Ai tha se po zhvillohej një "luftë mediatike" kundër mbrojtësve të Jemenit për t'i prezantuar ata si pala që refuzon çdo ndërprerje të luftës dhe Riadin si pala që kërkon përfundimin e fushatës së agresionit kundër Jemenit.

 

Tags