Prill 08, 2021 08:22 Europe/Tirane
  • Amnesty International raporton mbi veprimet armiqësore të sionistëve kundër palestinezëve

Amnesty International raporton se veprimet armiqësore sioniste kundër palestinezëve kanë parandaluar futjen e vaksinës Korona në Palestinë.

Sipas Agjencisë së Lajmeve të Fars, Amnesty International njoftoi në raportin e saj vjetor të Mërkurën tha se regjimi sionist ka parandaluar hyrjen e vaksinës së koronës për pesë milion Palestinezë që jetojnë në Bregun Perëndimor dhe Rripin e Gazës duke kryer veprime armiqësore kundër palestinezëve dhe duke shkelur ligjet ndërkombëtare. Numri i njerëzve të infektuar me virusin Korona në Palestinë është rritur për shkak të intensifikimit të veprimeve armiqësore të sionistëve kundër palestinezëve. Sionistët deri më tani kanë parandaluar vaksinën Korona të hyjë në Palestinë. Më herët, sionistët njoftuan se nuk do të lejonin vaksinën e koronës të hynte në Gaza. Ndërkohë, grupet palestineze të rezistencës paralajmëruan regjimin sionist kundër bllokimit të vaksinës Korona për të hyrë në Rripin e Gazës. Grupet e rezistencës theksuan në një deklaratë se bota, veçanërisht Organizata Botërore e Shëndetësisë, duhet të ndërmarrë veprime të menjëhershme për të bërë presion mbi regjimin sionist dhe për ta detyruar atë të lejojë vaksinën e koronës të hyjë në Rripin e Gazës.

Tags