Prill 22, 2021 20:59 Europe/Tirane
  • Fundi i mosndëshkimit për Izraelin!

Disa orë pas një shpërthimi në uzinën e prodhimit të raketave Tomer në Gush Dan, e vendosur në zemër të territoreve të okupuara, për të cilim sionistët u përpoqën të fajësonin një provë të dështuar, megjithëse Izraeli nuk posedon raketa te afta të shkaktojnë shpërthime kaq të mëdha, erdhi goditja e parë taktike e raketave balistike të Sirisë në territorin e okupuar.

Dhe kjo nën sytë e pafuqishëm të baterive anti-raketore Patriot në gatishmëri maksimale në Eilat, portin izraelit në Detin e Kuq dhe të ekspozuar në mënyrë të përkryer ndaj kapaciteteve balistike të Rezistencës Jemenase, por edhe në Negev ku strehohet, siç e dinë të gjithë, reaktori bërthamor Dimona. Shpërthimi i fuqishëm, sipas kolonëve që kishin kohë për të dëshmuar para se të vendosej kopertina e censurës mediatike, u dëgjua në Abu Kurainat afër Dimonas, por edhe në al-Khalil (Hebron), në Kudsin e okupuar (Jeruzalem) dhe në Ramallah dhe e gjithë kjo në sfondin e sirenave të alarmit në Kiryat Ono, Modi'in, Rehovot, Be'er Sheva dhe në Dimona. Pasi u përpoq ta bënte atë të dukej si një sulm me raketa nga Gaza, ushtria izraelite u detyrua të pranojë se asnjë raketë nuk ishte shkrepur nga fronti jugor dhe se përkundrazi "shpërthimi e kishte zanafillën në frontin verior, domethënë nga Siria". Por më shumë sesa kjo e metë sistematike e sistemit anti-ajror të bërë nga SHBA që boshti i Rezistencës e ka sfiduar në pesë vjet të luftës në Jemen, është një situatë e tërë gjeostrategjike që sapo ka ndryshuar: Siria, ashtu si Hezbollahu dhe Gaza sapo pas dhjetë vjet lufte vendosi të zbatojë parimin e parandalimit të sulmeve ajrore, duke kaluar nga një qëndrim ekskluzivisht mbrojtës, në një qëndrim sulmues. Raketat balistike taktike të ushtrisë siriane të bëra në Iran, nuk duhen shumë për ta kthyer përmbys entitetin sionist. Le të mendojë përsëri zëdhënësi i IDF Adrai: "raketat tokë-ajër" në Negev këtë herë nuk donin ta godisnin Dimonën. Herën tjetër, po ... shpërthimi i fabrikës izraelite Tomer, e specializuar në prodhimin e raketave në "Gush Dan", disa orë më parë, duhet t'i kishte paralajmëruar ata ...Ishte pikërisht ish-shefi sionist i luftës Liberman që ai shkroi në Twitter këtë mëngjes: "Me një raketë me një kokë 200 kilogramëshe të shtënë në Izrael, situata mund të ishte ndryshe tani."

 

 

Tags