Tetor 12, 2021 10:16 Europe/Tirane
  • Zgjedhjet parlamentare të Irakut; Sadr në krye

Sipas numrit të fundit të vendeve të fituara në zgjedhjet parlamentare të Irakut, fraksioni Sadr i udhëhequr nga Muqtada al-Sadr po udhëheq fitoren në këto zgjedhje.

Sipas rezultateve paraprake të zgjedhjeve në Irak, partia e Muqtada al-Sadr, klerikut shiit Muqtada al-Sadr, është fituesja më e madhe në zgjedhjet e Irakut pasi ka qenë në gjendje të rrisë numrin e vendeve të partisë së tij në parlament. Sipas Associated Press, deri më tani janë numëruar 94% e fletëve të votimit. Numërimet paraprake në disa provinca, përfshirë Bagdadin, të miratuara nga zyrtarët qeveritarë, tregojnë se Sadr ka fituar më shumë se 70 vende në parlament. Me miratimin përfundimtar, Muqtada al-Sadr mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në formimin e qeverisë. Në një fjalim të drejtpërdrejtë televiziv, Sadr tha se ai premtoi të formonte një qeveri nacionaliste pa ndërhyrje të huaj nëse fitonte zgjedhjet. Votimi për zgjedhjet parlamentare të Irakut filloi të Dielën në 83 zona elektorale. Përkrahësit e Muqtada al-Sadr dolën në rrugë në Najaf mbrëmë pas shpalljes së rezultateve paraprake të zgjedhjeve në Irak dhe shprehën gëzimin e tyre për fitimin e shumicës së vendeve në parlament.

 

Tags