Nëntor 25, 2021 19:50 Europe/Tirane
  • Ndërtimi i bazës ushtarake të Emirateve të Bashkuara Arabe në një ishull jemenas me ndihmën e sionistëve

Një faqe interneti lajmesh raportoi se Emiratet e Bashkuara Arabe po përpiqen për të ndërtuar një bazë ushtarake në ishullin Abdul Kuri në provincën Sokotra të Jemenit me ndihmën e ekspertëve sionistë.

Uebfaqja “26 shtatori” njoftoi se të enjten një anije e Emirateve që mbante pajisje të rënda dhe armë mbërriti në ishullin Abdul Kuri në provincën Sokotra të Jemenit. Anija e Emirateve hyri në ishullin Abdul Kuri për të ndërtuar një bazë ushtarake nën mbikëqyrjen e ekspertëve sionistë. Burimet e informuara shtuan se ekspertët e regjimit sionist transportohen çdo ditë në ishull me helikopter. Abdul Kuri është një ishull i rëndësishëm rezidencial pranë Bririt të Afrikës, 120 km nga Sokotra, dhe ka një rëndësi të madhe ekonomike dhe burime nafte. Ishulli Abdul Kuri është ishulli i dytë më i rëndësishëm në rajon pas arkipelagut Sokotra. Pas raporteve nga burime perëndimore në lidhje me përpjekjet e Emirateve të Bashkuara Arabe për të ndërtuar baza ushtarake dhe aeroporte në Jemenin jugor, Abu Dhabi njoftoi së fundmi planet për të ndryshuar identitetin e banorëve në arkipelagun e Jemenit duke lëshuar karta të reja identiteti.

 

Tags