Janar 15, 2022 08:53 Europe/Tirane
  • Ngurrimi i rinisë sioniste për t'u bashkuar me njësitë luftarake

Zyrtarët izraelitë kanë raportuar se të rinjtë në territoret e pushtuara hezitojnë të bashkohen me njësitë luftarake.

Sipas rrjetit të lajmeve Al-Manar; Avio Kukhavi, shefi i Shtabit të Përbashkët të Izraelit, shprehu pakënaqësinë me hezitimin e rinisë izraelite për të shërbyer në njësitë luftarake. Kokhavi paralajmëroi se kjo do të reduktonte gatishmërinë e ushtrisë së regjimit për luftë dhe do të krijonte një boshllëk në aftësinë e ushtrisë sioniste për të kryer misione luftarake. Sipas raportit, një numër i madh i ushtarëve sionistë që duhet të kryejnë shërbimin ushtarak preferojnë të mos e kalojnë shërbimin ushtarak në njësi luftarake, por në njësi teknologjike. Kanali 12 i regjimit sionist gjithashtu raportoi: Sondazhet e fundit tregojnë se shumë të rinj izraelitë hezitojnë të kalojnë shërbimin e tyre ushtarak në njësi luftarake dhe kjo valë po rritet me kalimin e kohës. Situata politike në territoret e pushtuara nuk është shumë e mirë dhe nuk kanë kaluar pak muaj nga inaugurimi i kabinetit të koalicionit të Naftali Bennett dhe Yair Lapid të regjimin sionist, por sondazhet tregojnë zhgënjimin e votuesve sionistë për këtë kabinet.

Tags