Qershor 23, 2022 11:56 Europe/Tirane
  • Përplasje mes palestinezëve dhe sionistëve në Kodsin e pushtuar

Përleshje të ashpra shpërthyen mes palestinezëve dhe sionistëve pas sulmit brutal sionist në al-Issaiyah në Kodsin e pushtuar.

Sipas agjencisë së lajmeve Wafa, pas një sulmi në shkallë të gjerë të forcave sioniste ndaj al-Issaiyah në Kodsin e pushtuar, kanë shpërthyer përleshje të ashpra mes tyre dhe qytetarëve palestinezë, të cilët sipas dëshmitarëve okularë kanë arrestuar një numër qytetarësh palestinezë. Më herët, Ismail Haniyeh, kreu i byrosë politike të Lëvizjes së Rezistencës Islamike Palestineze (Hamas), tha: "Zhvillimet e brendshme dhe të jashtme kërkojnë krijimin e një vizioni strategjik për të ardhmen". Haniyeh shtoi: “Bregu Perëndimor do të mbetet gjithmonë fushëbeteja kryesore e palestinezëve kundër pushtuesve sionistë, sepse Kodsi është pjesë e tij dhe politikat raciste të regjimit sionist, duke përfshirë vendosjen dhe ndërtimin e murit ndarës, vazhdojnë akoma në këtë rajon”. Anëtari i Hamasit theksoi se Bregu Perëndimor nuk do të kthehet prapa dhe nuk do të qetësohet, përveçse në kohën e çlirimit të Palestinës. Të drejtat e popullit të shtypur të Palestinës janë shtypur nga regjimi pushtues sionist për më shumë se shtatëdhjetë vjet.  Regjimi sionist gjatë kësaj periudhe ka kryer krimet më brutale kundër palestinezëve.

 

Tags