Sep 21, 2019 23:23 Europe/Tirane
  • Mesazhi i Hezbollahut për Izraelin

Që nga viti 2006, ushtria izraelite nuk ka arritur të rikuperohet nga goditja fatale e fitores së Hezbollahut.

Simboli i kësaj fitoreje do të ketë qenë sipas shumë analistëve fundi i tankut Merkava! Në një kohë kur regjimi sionist po kërcënon të shkaktojë një luftë të madhe, është e dobishme të kujtoni disa imazhe: Një fotografi u transmetua nga zyra e shtypit e Hezbollah që tregon një tank të Merkava, në detajet e tij më të sakta. Imazhi është shumë i fundit. Ky prezantim i detajuar kujton goditjen e 1 shtatorit të Hezbollahut kur sulmoi me tre raketa Kornet një automjet Wolf të blinduar të ushtrisë izraelite. Ndërkohë, tanku Merkava MK4 i ushtrisë izraelite u fotografua ndërsa po operonte në kufi me Libanin. Fotografia është realizuar shumë afër, një shenjë që tregon se Hezbollah po ndjek me vëmendje veprimet e ushtrisë izraelite dhe se ai e ka gishtin në këmbëz. A po dërgon Hezbollah një mesazh të ri disa orë pas fjalimit të fundit të Sekretarit të Përgjithshëm të Hezbollahut të shtunën, 20 Shtator? Një gjë është e sigurt: ky tank është lehtësisht i kapshëm nga raketat e Hezbollahut, Kornet, me një rreze mbi 5 km. Nëse ndonjëherë Forcat e Rezistencës vendosin ta shënjestrojnë atë, tanku dhe katër ushtarët në bord thjesht do të zbërthehen. Është e vërtetë që aftësia ushtarake e Hezbollahut është forcuar në mënyrë të konsiderueshme gjatë 13 viteve të fundit. Analistët izraelitë nuk e fshehin shqetësimin e tyre për të metat e Ushtrisë sioniste, e cila pavarësisht manovrave të shumta ushtarake, lufton për të "mbrojtur kufijtë e Izraelit" dhe për të parandaluar "infiltrimin" në zonat e kolonëve të frikësuar që kalojnë natën dhe ditën në strehimet nëntokësore.

 

Tags

Komente