Janar 22, 2020 15:30 Europe/Tirane
  • Gjepurat e reja të Adel Xhubejr kundër Iranit

Adel Xhubejl, ish-ministri i punëve të jashtme të Arabisë Saudite, të martën edhe një herë ka përsëritur akuzat dhe pretendimet e kota tij kundër Republikës Islamike të Iranit.

Agjencia e lajmeve IRIB njoftoi se Adel Xhubejr në komitetin për çështjeje të jashtme të Parlamentit të Evropës, akuzoi Republikën Islamike të Iranit për mbështetje ndaj terrorizmit dhe pretendoi se Irani po vazhdon veprimet destabilizuese në Azinë Perëndimore.

Autoritetet e Arabisë Saudite duke përfshirë edhe Adel Xhubejr për shumë kohë po bashkëpunojnë me autoritetet amerikane dhe sioniste dhe po paraqesin pretendime të pavërteta kundër Iranit.

Republika Islamike e Iranit si një prej anëtarëve kryesor të Frontit të Rezistencës, luan rol themelor në përballje me komplotet dhe veprimeve të boshtit amerikane-sionist-saudit në rajon.

 

Tags

Komente