Janar 24, 2020 14:43 Europe/Tirane
  • Autoriteti Autonom i Palestinës: Vendimi i Trump për Kodsin është i papranueshëm

Zëdhënësi i Autoritetit Autonom të Palestinës deklaroi se çfarëdo lloj vendimi i Amerikës ndaj qytetit Kods të pushtuar dhe shpallja e tij si kryeqytet i regjimit sionist, është i pranuar.

Agjencia e lajmeve IRNA njoftoi se Nabil Abu Radejna, zëdhënësi i AAP, të enjten tha: “Qëndrimi i Palestinës në lidhje me këtë çështjeje është i pandryshuar dhe Autoriteti Autonom i Palestinës kërkon t’i jepet fund politikave pushtuese të regjimit sionist dhe formimin e shtetit të pavarur të Palestinës me kryeqytetin Kods”.

Nabil Abu Radejna gjithashtu e quajti të papranueshëm planin amerikan të quajtur “akordi i shekullit”.

 

Tags

Komente