Shkurt 15, 2020 08:47 Europe/Tirane
  • Jahja Sarei: Ushtria e Jemenit ka rrëzuar një avion të sauditëve

Zëdhënësi I forcave të armatosura të Jemenit deklaroi se sistemi mbrojtës ajror I Jemenit ka rrëzuar një avion që I përkiste forcave të koalicionit agresor saudit.

Jahja Sarei deklaroi se avioni është rrëzuar në provincën Xhuf të Jemenit. Avioni ishte I tipit Tornado dhe ai u rrëzua në kohën kur po kryente operacione armiqësore. Sipas zëdhënësit të ushtrisë së Jemenit, ky avion u rrëzua me një raketë tokë-ajër. Hapësira ajrore e Jemenit nuk është vend dëfrimi dhe armiku duhet të llogarisë veten mijëra herë përpara sesa të futet në këtë hapësirë, paralajmëroi Jahja Sarei zëdhënësi i ushtrisë së Jemenit.

Tags

Komente