Shkurt 17, 2020 08:24 Europe/Tirane
  • Protesta në Dejrul Zur

Banorët e Dejrul Zurit në Siri janë ngritur në protesta kundër pranisë së forcave amerikane.

Lajmi bëhet i ditur nga agjencia Sana e lajmeve, sipas të cilës banorët e provincës Dejrul Zur kanë protestuar kundër pranisë së forcave Kasad në këtë zonë. Banorët e qytezës Safira të provincës Dejrul Zur me anë të këtyre protestave kanë kërkuar dëbimin e forcave amerikane nga Siria. Protestuesit kanë bllokuar rrugët duke djegur goma. Vlen të theksohet se rreth 140 kamionë me pajisje ushtarake kanë kaluar nga pika kufitar Silemka në veri të Irakut dhe janë futur në Siri për t’iu dorëzuar trupave amerikane në Dejrul Zur.

Tags

Komente