Prill 08, 2020 19:42 Europe/Tirane
  • Siri: Banorët e Hesakesë detyrojnë ushtarakët amerikanë të tërhiqen

Banorët e fshatit Khareb Askar në provincën Hesake të Sirisë, kanë detyruar ushtarakët amerikanë të tërhiqen.

Duke patur mbështetjen e forcave të ushtrisë siriane, banorët e këtij fshati kanë detyruar 3 autoblinda të ushtrisë pushtuese amerikane dhe disa forca demokratike kurde që të largohen nga fshati Khareb Askar. Një autokolonë e forcave amerikane që po në fshatin Hamu pjesë e qytetit Ghamsheli është ndaluar nga patrulla e këtij fshati dhe është ndaluar të vazhdojë rrugë. Në Siri janë shtuar shumë tubimet e banorëve në qytete dhe fshatra për të kundërshtuar praninë e jashtëligjshme të forcave amerikane në vendin e tyre. Banorët e Hesakesë shumë herë duke protestuar me gurë kanë ndaluar kalimin e autokolonave ushtarake të Amerikës.

Tags

Komente