May 21, 2020 14:18 Europe/Tirane
  • Ushtria e Sirisë nuk lejon pushtuesit amerikanë të hyjnë në Haseka

Ushtria e Sirisë nuk ka lejuar kolonën e forcave ushtarake pushtuese të Amerikës që të hyjnë në Hasake në verilindje të Sirisë.

Agjencia e lajmeve SANA njoftoi se banorët e fshatrave Al-Dashishe dhe Al-Kahire në perëndim të Tel Tamar në rrethinën e qytetit Hasake gjithashtu ditën e martë nuk kanë lejuar kolonën e forcave ushtarake amerikane të kalon nëpër këtë zonë dhe duke hedhur slogane, kanë kundërshtuar praninë e forcave pushtuese amerikane në Siri.

Edhe më parë qytetarët e zonave verilindore të Sirisë shumë herë kanë penguar qarkullimit e forcave ushtarake amerikane në rajon.

Amerika dhe aleatët e saj me pretekst të luftës kundër grupeve terroriste, në mënyrë të paligjshme dhe pa lejen e qeverisë së Sirisë, janë dislokuar në territorin e Sirisë.

Damasku vazhdimisht ka kundërshtuar veprimet e Amerikës dhe të aleatëve të saj në Siri.

 

Tags

Komente