May 23, 2020 09:29 Europe/Tirane
  • AAP ndërpret bashkëpunimin me regjimin sionist në fushën e sigurisë

AAP në formë zyrtare ka ndërprerë bashkëpunimin me regjimin sionist në fushën e sigurisë.

Vendimi për ndërprerjen e këtij lloj bashkëpunimi erdhi pas paralajmërimeve të Mahmud Abas. Kryetari Autoritetit Autonom të Palestinës ka deklaruar se nëse regjimi sionist shpall aneksimin e disa pjesëve të Bregut Perëndimor, do t’i anulojë të gjitha marrëveshjet e nënshkruara më këtë regjim. Mahmud Abas, kryetari i Autoritetit Autonom të Palestinës, gjatë fjalimit të tij me rastin e 72 vjetorit të Ditës së Nekbatit, deklaroi: “Të gjitha komplotet dhe planet për ta zhdukur çështjen e Palestinës kanë dështuar me rezistencën e popullit të Palestinës i cili ka rrënjët në territorin e vet”. Mahmud Abas theksoi: “Lëvizja e palestinezëve në këtë rrugë të shenjtë nuk do të ndalet kurrë derisa flamuri i Palestinës të valojë mbi Xhaminë Al Aksa dhe mbi kishën Al-Kijame në Kodsin e shenjtë, kryeqytetin e përhershëm të Palestinës. Autoriteti Autonom i Palestinës pavarësisht të gjitha pengesave dhe pavarësisht të gjitha politikave agresore të pushtuesve, po bënë hapa të sigurt për ringjalljen e të drejtave të plota të palestinezëve dhe për ta zhdukur pushtimin e sionistëve nga territoret e Palestinës”. Mahmud Abas gjithashtu tha se AAP do të rishikojë të gjitha marrëveshjet me regjimin pushtues të Izraelit ose me vetë Amerikën dhe do të anulojë të gjitha këto marrëveshje.

Tags

Komente