Qershor 03, 2020 21:59 Europe/Tirane
  • Ansarallah kërcënon bazat amerikane dhe izraelite në Detin e Kuq

Kjo konferencë qesharake e "donatorëve" në favor të popullit martir të Jemenit që OKB po e sponsorizon dhe në të cilën Riadi, ekzekutuesi kishte guximin të premtonte 500 milion dollarë ndihmë për njerëzit, të cilët  ai që nga viti 2015 po kërkonte ti shfaroste nuk do të ndryshojë asgjë: Arabia e Salmanit, ashtu si Izraeli dhe SHBA kanë marrë tatëpjetën.

Ndërsa koalicioni agresor saudit kombinon sulmet ajrore dhe tokësore kundër rajoneve al Xhauf dhe Maarib, Rezistenca jemenase po konsolidon pozicionet e saj atje. Kështu Ansarallah ka zmbrapsur, ditët e fundit, sulmet saudite si në boshtin perëndimor në jug-perëndim të al-Xhauf, ashtu edhe në atë në veriperëndim të kësaj province. Marrja e bazave ushtarake dhe lartësive strategjike të Maarib gjithashtu e ndihmoi Ansarallahun të zmbrapste lehtësisht sulmet tokësore dhe t'i bënte sterile sulmet ajrore. Sipas Al Akhbar, kjo situatë po shqetëson në mënyrë seriozisht amerikanët, por edhe izraelitët dhe padyshim Riadin. "Në SHBA, Riad dhe Izrael dikush pyet veten nëse bazat amerikane në Detin e Kuq do të përfundonin duke u ekspozuar ndaj raketave të Ansarallahut. Shtetet e Bashkuara kanë baza në ishujt Hanish në Detin e Kuq, si dhe në ishullin Sokotra. Amerikanët dhe izraelitët nuk kanë qenë në gjendje të flenë rehat për ca kohë, pasi ata e dinë që bazat e tyre janë në rrezen e raketave balistike jemenase, ndërsa Ansarallah tashmë ka paralajmëruar Izraelin dhe SHBA. Kolonel Aziz Rashid, një zëdhënës i ushtrisë jemenase paralajmëroi Tel Avivin për pasojat e akteve të tij të vazhdueshme të agresionit ndaj Jemenit, duke thënë se bazat ushtarake izraelite në Eritrea ishin brenda rrezes së raketave balistike që mund të Jemenit. "Të gjitha opsionet janë të mundshme," kërcënoi ai, duke thënë se në të ardhmen e afërt, raketat balistike jemenase mund të arrinin në portet e territoreve të okupuara në Palestinë.

 

Tags

Komente