Korrik 03, 2020 23:08 Europe/Tirane
  • Në Golan kanë frikë nga Hezbollahu

Një komandant i lartë ushtarak izraelit ka njohur autoritetin dhe potencialin e Hezbollahut. "Ky potencial dhe aftësi e Hezbollahut na detyron të shtojmë përgatitjet tona për çdo luftë," tha ai.

Sipas uebfaqes libaneze, El-Nashra, Roman Gooman, komandanti i ri i brigadës Golani, pranoi se forcimi i fuqisë së Hezbollahut do ta detyronte Izraelin të konsideronte një perspektivë më të gjerë dhe të përgatitet seriozisht. Ai gjithashtu theksoi nevojën për të mbrojtur lartësitë e Golanit të okupuar dhe imperativin për t'u përgatitur për çdo luftë ose betejë kundër Hezbollahut. Ndërsa sipas Amit Fisher, ish komandant i Brigadës Golani të ushtrisë izraelite, ushtria Siriane nuk do të jetë kurrë vetëm pas luftës dhe ajo do të forcojë pozicionet e saj në kufijtë e lartësive të olupuara Golan me ndihmën e partnerëve të saj (Irani dhe Hezbollah) dhe shtoi se Hezbollah thuhet se po ndihmon fillimin e infrastrukturës operative në Lartësitë Golan.

 

Tags

Komente