• Kanani: Arbaini i këtij viti forcoi lidhjen, miqësinë dhe vëllazërinë e dy kombeve të Iranit dhe Irakut

  Kanani: Arbaini i këtij viti forcoi lidhjen, miqësinë dhe vëllazërinë e dy kombeve të Iranit dhe Irakut

  Shtator 18, 2022 07:56

  Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit, duke vlerësuar sërish qeverinë dhe kombin e Irakut për pritjen e pelegrinëve të Arbainit të Imam Huseinit, tha se Arbaini i këtij viti forcoi lidhjen, miqësinë dhe vëllazërinë e dy kombeve të Iranit dhe Irakut.

 • Magneti (8) (Shërbimet Mjekësore)

  Magneti (8) (Shërbimet Mjekësore)

  Shtator 17, 2022 09:54

  Dokumentari "Magneti" është një dokumentar i përgatitur në disa edicione me temë kryesore "Arbainin e Imam Husejnit (a.s.) dhe transmetohet për ta prezantuar këtë ngjarje madhështore me gjuhë të thjeshtë për publikun botëror, si për myslimanët ashtu për jomyslimanët, në mënyrë të intervistave të zhvilluara me vizitorët që kanë marrë pjesë në marshin e Arbainit Husejnit në Irak. Ky program është përgatitur nga grupi medial "40th DAY".

 • Magneti (9) (Pagesa e Parave)

  Magneti (9) (Pagesa e Parave)

  Shtator 17, 2022 09:54

  Dokumentari "Magneti" është një dokumentar i përgatitur në disa edicione me temë kryesore "Arbainin e Imam Husejnit (a.s.) dhe transmetohet për ta prezantuar këtë ngjarje madhështore me gjuhë të thjeshtë për publikun botëror, si për myslimanët ashtu për jomyslimanët, në mënyrë të intervistave të zhvilluara me vizitorët që kanë marrë pjesë në marshin e Arbainit Husejnit në Irak. Ky program është përgatitur nga grupi medial "40th DAY".

 • Lideri Suprem: Ngjarja e mrekullueshme e marshimit vjetor të miliona njerëzve në Arbain tregon vullnetin e Zotit

  Lideri Suprem: Ngjarja e mrekullueshme e marshimit vjetor të miliona njerëzve në Arbain tregon vullnetin e Zotit

  Shtator 17, 2022 20:17

  Lideri Suprem i Revolucionit Islamik Ajetollah Khamenei ka vlerësuar ceremonitë e mbajtura si pjesë e përkujtimit vjetor të Arbainit, duke përfshirë marshimin vjetor të miliona njerëzve drejt qytetit të shenjtë irakian të Qerbelasë.

 • Njëzet milionë pelegrinë kremtojnë Arbainin në Qerbela në homazh ndaj sakrificës së Imam Huseinit

  Njëzet milionë pelegrinë kremtojnë Arbainin në Qerbela në homazh ndaj sakrificës së Imam Huseinit

  Shtator 17, 2022 20:14

  Njëzet milionë pelegrinë janë mbledhur në qytetin e shenjtë irakian të Qerbelasë për të shënuar Arbainin, një ngjarje vjetore që shënon ditën e 40-të pas martirizimit të Imam Huseinit (a.s), Imamit të tretë të myslimanëve shi'itë.

 • Nasrallah marshimin e 20 milionë njerëzve për Arbainin në Irak e cilëson si

  Nasrallah marshimin e 20 milionë njerëzve për Arbainin në Irak e cilëson si "mrekulli"

  Shtator 17, 2022 20:13

  Sekretari i përgjithshëm i lëvizjes së rezistencës libaneze Hezbollah e ka përshëndetur si një "mrekulli" pjesëmarrjen e miliona pelegrinëve myslimanë nga e gjithë bota në ritualet vjetore të zisë së Arbainit të Imam Huseinit (a.s) në qytetin e shenjtë të Irakut, Qerbela.

 • Magneti (10) (Mikpritja)

  Magneti (10) (Mikpritja)

  Shtator 17, 2022 09:54

  Dokumentari "Magneti" është një dokumentar i përgatitur në disa edicione me temë kryesore "Arbainin e Imam Husejnit (a.s.) dhe transmetohet për ta prezantuar këtë ngjarje madhështore me gjuhë të thjeshtë për publikun botëror, si për myslimanët ashtu për jomyslimanët, në mënyrë të intervistave të zhvilluara me vizitorët që kanë marrë pjesë në marshin e Arbainit Husejnit në Irak. Ky program është përgatitur nga grupi medial "40th DAY".

 • Arbaini Huseinian, Irani Islamik zhytet në zi dhe matem

  Arbaini Huseinian, Irani Islamik zhytet në zi dhe matem

  Shtator 17, 2022 08:19

  Irani Islamik është zhytur në zi dhe matem gjatë Arbainit Huseinian, dita e 40-të pas martirizimit të Imam Huseinit (a.s) dhe shokëve të tij besnikë.

 • Dijetari i shquar sunit i Irakut: Jemi krenarë që presim pelegrinët e Imam Huseinit (a.s).

  Dijetari i shquar sunit i Irakut: Jemi krenarë që presim pelegrinët e Imam Huseinit (a.s).

  Shtator 16, 2022 20:00

  Kreu i komunitetit sunit të Irakut tha se irakianët sot kanë treguar shembullin më të lartë të faljes dhe dinjitetit.