• Ulet çmimi i naftës

  Ulet çmimi i naftës

  Prill 06, 2020 10:20

  Sipas një raporti të CNBC, takimi i radhës i OPEC-ut i cili ishte parashikuar për ditën e hënë është shtyrë dhe kjo është bërë shkak për uljen e çmimit të naftës.

 • Arabia Saudite kërkon takim të jashtëzakonshëm të OPEC

  Arabia Saudite kërkon takim të jashtëzakonshëm të OPEC

  Prill 03, 2020 16:46

  Arabia Saudite ka kërkuar organizimin e një takimit ë jashtëzakonshëm të OPEC-ut dhe vendeve të tjera prodhuese të naftës.

 • Ulja e çmimit të aftës dhe e ardhmja e ekonomisë

  Ulja e çmimit të aftës dhe e ardhmja e ekonomisë

  Mars 31, 2020 10:33

  Akordi trevjeçar i OPEK-ut dhe prodhuesve të mëdhenj të naftës jashtë OPEK-ut, për uljen e prodhimit deri në mars 2020 është prishur pas refuzimit që Rusia i ka bërë planit të Arabisë Saudite për uljen e prodhimit të naftës.

 • Alarm për Arabinë Saudite, perëndimorët i kthyen shpinën naftës saudite

  Alarm për Arabinë Saudite, perëndimorët i kthyen shpinën naftës saudite

  Mars 27, 2020 20:13

  Mungesa e kërkesës në tregjet botërore ka bërë që rafineritë amerikane dhe evropiane të largohen nga nafta saudite, ndërsa rënia drastike e çmimeve të naftës rezulton alarmante për industrinë e naftës së Riadit.

 • Zarf: Pompeo është ministër i naftës dhe jo i jashtëm

  Zarf: Pompeo është ministër i naftës dhe jo i jashtëm

  Mars 26, 2020 09:51

  Ministri i jashtëm i Republikës Islamike të Iranit ditën e mërkurë duke reaguar ndaj deklaratave të Mike Pompeo sekretarit amerikan të shtetit i cili ka shpjeguar arsyet e vazhdimit të politikës së presionit maksimal kundër Iranit, ka thënë se njeriu habitet dhe nuk e di nëse Pompeo është sekretari i naftës apo sekretari i shtetit.

 • Mund të formohet unioni naftor Uashington-Riad?

  Mund të formohet unioni naftor Uashington-Riad?

  Mars 25, 2020 12:35

  Dan Brouillette në një intervistë televizive, ka deklaruar se krijimi i një unioni naftor mes SHBA dhe Arabisë Saudite është një prej shumë ideve që janë paraqitur nga politikanët e Amerikës, mirëpo akoma nuk është përcaktuar se ky union të paraqitet si një propozim zyrtar apo jo. Ministri amerikan i energjisë ka thënë se akoma nuk është marrë kurrfarë vendimi në lidhje me këtë çështjeje.

 • Me rënien e çmimit botëror të naftës, buxheti i Arabisë Saudite ulët me 13 miliardë dollarë

  Me rënien e çmimit botëror të naftës, buxheti i Arabisë Saudite ulët me 13 miliardë dollarë

  Mars 19, 2020 13:43

  Ministri i financave të Arabisë Saudite ka njoftuar për uljen me 13 miliardë dollarë të buxhetit publik të këtij vendi njëkohësisht me uljen e çmimit të naftës në tregjet botërore.

 • 29 Esfandi, dita e kombëtarizimit të industrisë së naftës

  29 Esfandi, dita e kombëtarizimit të industrisë së naftës

  Mars 19, 2020 06:41

  Sot më 29 Esfand të kalendarit diellor që përkon me 19 marsin e vitit 2020, është 69-vjetori i kombëtarizimit të industrisë së naftës në Iran.

 • Hakmarrja ruso-saudite ndaj SHBA-së

  Hakmarrja ruso-saudite ndaj SHBA-së

  Mars 14, 2020 20:23

  Hakmarrja ruso-saudite kundër naftës argjilore kërcënon të shkatërrojë tërë sistemin financiar amerikan.

 • Pretendimi amerikan,

  Pretendimi amerikan, "gënjeshtër shumë e madhe"

  Mars 09, 2020 20:55

  Ministri iranian i Naftës, Bizhan Namdar Zanganeh, denoncoi Shtetet e Bashkuara për pretendimet se importi i ilaçeve dhe mallrave të tjera humanitare nga Irani janë përjashtuar nga sanksionet e njëanshme të Uashingtonit, duke i cilësuar të tilla pretendime si "një gënjeshtër shumë e madhe".