Video

 • Magneti (1) (Shumë kombe në një Rrugë)

  Magneti (1) (Shumë kombe në një Rrugë)

  Shtator 14, 2022 09:28

  Dokumentari "Magneti" është një dokumentar i përgatitur në disa edicione me temë kryesore "Arbainin e Imam Husejnit (a.s.) dhe transmetohet për ta prezantuar këtë ngjarje madhështore me gjuhë të thjeshtë për publikun botëror, si për myslimanët ashtu për jomyslimanët, në mënyrë të intervistave të zhvilluara me vizitorët që kanë marrë pjesë në marshin e Arbainit Husejnit në Irak. Ky program është përgatitur nga grupi medial "40th DAY".

 • Laboratorët Biologjikë të SHBA

  Laboratorët Biologjikë të SHBA

  Shtator 08, 2022 15:53

  Lufta e vazhdueshme midis Rusisë dhe Ukrainës ka ngritur - edhe një herë - shqetësime për laboratorët biologjikë të financuar nga Pentagoni në Ukrainë.

 • Rusia: Brenda dhe jashtë fushëbetejës

  Rusia: Brenda dhe jashtë fushëbetejës

  Gusht 30, 2022 21:46

  Rusia që nga nisja e evazionit në Ukrainë, ka korrur suksese të konsiderueshme si brenda ashtu edhe jashtë fushës së betejës.

 • Mali kërkon fundin e ndërhyrjeve të Francës

  Mali kërkon fundin e ndërhyrjeve të Francës

  Gusht 24, 2022 15:57

  Tensionet mes Francës dhe Malit po rriten.

 • Katastrofa klimatike e Evropës

  Katastrofa klimatike e Evropës

  Gusht 24, 2022 15:43

  Evropa është përballur me një thatësirë të paprecedentë. Disa shkencëtarë thonë se kjo ishte thatësira më e keqe në Evropë në 500 vitet e fundit. Klima jashtëzakonisht e nxehtë ka ndikuar negativisht në rendimentet e të korrave dhe ka tharë disa nga lumenjtë më të mëdhenj të kontinentit.

 • India tërheq mbështetjen për myslimanët Rohingya, vendos t'i dëbojë ata në Mianmar

  India tërheq mbështetjen për myslimanët Rohingya, vendos t'i dëbojë ata në Mianmar

  Gusht 24, 2022 15:33

  India ka vendosur t'i vendosë refugjatët Rohingya në një qendër paraburgimi përpara se t'i deportojë në Mianmar. Ky është një ndryshim i një vendimi të mëparshëm të ministrisë për rivendosjen e tyre në zona të thella. Ka rreth 40,000 Rohingya në Indi. Shefi i të drejtave të OKB-së thotë se për etninë pasiguria mbetet nëse ata kthehen në Mianmar.

 • Ministri i Jashtëm i Iranit nis turneun në Afrikë

  Ministri i Jashtëm i Iranit nis turneun në Afrikë

  Gusht 22, 2022 20:56

  Ministri i Jashtëm i Iranit Hossein Amir-Abdollahian tha se Republika Islamike i kushton vëmendje serioze zgjerimit të lidhjeve me të gjitha rajonet e botës.

 • Izraeli: Tigër prej letre

  Izraeli: Tigër prej letre

  Gusht 21, 2022 21:47

  Edhe pse mburret shumë për fuqinë e tij ushtarake, regjimi sionist nuk është gjë tjetër veçse një Tigër prej Letre, sidomos tani kur Amerika e ka shpërngulur përqendrimin e saj nga rajoni për tek përballja me Kinën.

 • Prodhimi vendas i pajisjeve mjekësore me njohuri iraniane

  Prodhimi vendas i pajisjeve mjekësore me njohuri iraniane

  Gusht 20, 2022 10:11

  Ekspozita e 18-të ndërkombëtare e specializuar e pajisjeve mjekësore, dentare, farmaceutike dhe laboratorike u mbajt në Ekspozitën Ndërkombëtare të qytetit Tabriz me praninë e kompanive të bazuara në njohuri.