Shtator 10, 2020 09:33 Europe/Tirane
  • Misioni i Charlie Hebdo dhe lëvizja e diktatorëve në pallatin Elysees

Si është e mundur që kur bëhet fjalë për fyerjen e simboleve të shenjta të muslimanëve, akti ofendues i revistës "Charlie Hebdo" është një shembull i lirisë së shprehjes, por në djepin e pretenduar të demokracisë, çdokush që dëshiron të flasë për krimet izraelite ose rrëfimet e dyshimta historike sioniste, liria e shprehjes nuk ekziston?

Historia e kësaj faqeje kontradiktore të Francës, u rregjstrua më herët ku në vitin 1988 Roger Garaudy, si filozof dhe mendimtar, u gjykua dhe u burgos për shkak të lirisë së shprehjes, jo për fyerje, por në emër dhe akuzë të antisemitizmit, dhe krimi i tij ishte se ai zbulooi sekretet e institucioneve izraelite. Titulli i librit të tij, në të cilin liria e shprehjes nuk kishte shmebull, ishte "Mitet e thurura për politikat izraelite". Në vitin 2014, kur Charlie Hebdo ishte i lirë të shprehej dhe të përgatiste faqe duke fyer simbolet e shenjta të të tjerëve, Ministri i Brendshëm i atëhershëm Francez, Emmanuel Folse, bëri një përpjekje të pashoq dhe burgosi komedianin satirist francez Dieudonné M'bala M'bala​​. Krimi i tij ishte skepticizmi në lidhje me Holokaustin dhe kritikat ndaj krimeve të Izraelit. Robert Faurisson historian dhe ish-profesor në universitetet e Sorbonës dhe Lionit në Francë, ishte një nga ata kritikë që u burgos në vitin 2018 ashtu si Garaudy. Një nga veprimet e tij kryesore ishte të hetonte ekzistencën e dhomave të gazit në kampet naziste të përqendrimit. Ai besonte se nuk kishte asnjë provë apo edhe një fotografi të dhomave të gazit dhe thoshte se prova e ekzistencës së dhomave të gazit duke u bazuar në deklaratat e dëshmitarëve nuk mund të provohej shkencërisht dhe nuk mund të dokumentohej.  Sipas Faurisson, për shkak se virusi i tifos ishte ngjitës, djegia e trupave e të gjithë atyre që jetonin në kampe ishte një domosdoshmëri për të gjith trupat e të vdekurve, si hebrenj dhe jo-hebrenj; Kjo gabimisht u njoh më vonë si djegie e qenieve njerëzore. Ai u dënua në vitin 2006 me tre muaj burg dhe gjobë 7,500 € për një intervistë të dhënë në vitin 2005 duke u akzuuar për mohimin e Holokaustit. Është interesante fakti se askush nuk ka pyetur kurrë se cila është lidhja midis Charlie Hebdo dhe rrymave sioniste në Francë?  Pse Charlie Hebdo nuk është përkujdesur as edhe një herë ndaj çështjeve të ndjeshme të Izraelit ose të hebrenjve? Një kontradiktë tjetër e dukshme ishte pjesëmarrja e diktatorëve në demonstrata në mbështetje të lirisë franceze të shprehjes pas sulmeve të janarit të vitit 2015 ndaj Charlie Hebdo. Mjafton të rishikojmë fotografitë e atyre që morën pjesë në demonstratat në solidaritet me Charlie Hebdo; Plot puçistë dhe shtypës të lirisë së shprehjes marshuan në solidaritet me Charlie Hebdo së bashku me zyrtarët francezë dhe kjo është një nga karakteristikat e lirisë në rrugët e Parisit; Ku ata që parashtrojnë pyetje burgosen ndërsa dhe diktatorët lëvizini në  pallatin Elysées.

Tags

Komente