Shtator 17, 2020 09:26 Europe/Tirane
  • Trump pretendoi: Kredibiliteti i marrëveshjes bërthamore do të marrë fund së shpejti

Duke mbrojtur lëvizjen e tij të njëanshme për t'u tërhequr nga marrëveshja bërthamore, presidenti amerikan e quajti marrëveshjen bërthamore një marrëveshje afatshkurtër dhe të skaduar.

"Donald Trump në fjalimin e tij në Shtëpinë e Bardhë duke mbrojtur veprimin e njëanshëm të qeverisë amerikane për t'u tërhequr nga marrëveshja bërthamore në maj 2018," tha: “ Unë e tërhoqa vendin tonë nga marrëveshja e tmerrshme bërthamore iraniane”. "Ishte një marrëveshje afatshkurtër," tha Trump. Tani, afati i saj praktikisht po merr fund. Duke theksuar pretendimin e vazhdueshëm të Shteteve të Bashkuara se ka qëllime ushtarake në programin bërthamor të Iranit, Presidenti i SHBA tha: Nuk ka asnjë mënyrë që ta lejojmë Iranin të ketë një armë bërthamore. Qeveria amerikane u tërhoq në mënyrë të njëanshme nga marrëveshja bërthamore në maj 2018, duke e konsideruar atë jo të plotë dhe vendosi një numër sanksionesh mbi Iranin. Një veprim i dënuar nga anëtarët e tjerë të marrëveshjes bërthamore.

Tags

Komente