Shtator 17, 2020 20:15 Europe/Tirane
  • Trump shqetësohet për rezultatet e zgjedhjeve presidenciale të SHBA

President i Shteteve të Bashkuara kritikoi dështimin për të dërguar në kohë fletëvotimet për qytetarët amerikanë që jetojnë jashtë vendit dhe shprehu shqetësimin për ndikimin e saj në rezultatin e zgjedhjeve presidenciale.

Për shkak të vëllimit të paparë të fletëve të votimit që do t'u dërgohen "votuesve", rezultatet e zgjedhjeve të 3 nëntorit 2020 nuk mund të përcaktohen kurrë me saktësi, tha Donald Trump. Vërejtjet e Trump erdhën si përgjigje ndaj skadimit të  afatit të dërgimit të fletëve të votimit për trupat amerikane jashtë Shteteve të Bashkuara dhe shtetasve amerikanë që banojnë në vende të tjera. Zyrtarët e zgjedhjeve kishin 45 ditë kohë për të dërguar fletët e votimit për amerikanët jashtë vendit. Afati i procesit të dërgimit të këtyre fletëve përfundon nesër (e Premte). Ndërkohë thuhet se mijëra amerikanë nuk kanë marrë fletët e votimit. Donald Trump ka kërcënuar se do të mbajë të hapur zyrën postare të Demokratëve për manipulim dhe mund të mos pranojë rezultatet e zgjedhjeve. Trump ka ndërmarrë hapa të ndryshëm për të ulur efikasitetin e sistemit të shërbimit postar amerikan, duke e deklaruar atë si të paaftë për shpërndarjen e fletëve të votimit për popullin amerikan.

Tags

Komente