Shtator 21, 2020 09:32 Europe/Tirane
  • Honduras zhvendos ambasadën e saj nga Tel Aviv në Jeruzalem

Qeveria e Hondurasit ka njoftuar se do të hapë ambasadën e saj në Jeruzalem deri në fund të vitit 2020.

Qeveria e Hondurasit planifikon të transferojë ambasadën e saj nga Tel Avivi në Jeruzalem deri në fund të këtij viti, njoftoi Reuters. Më herët, media sioniste njoftuan se Hondurasi njohu Jeruzalemin si kryeqytetin e regjimit sionist. Më herët, media sioniste njoftoi se Hondurasi njohu Jeruzalemin si kryeqytetin e regjimit sionist. Hondurasi është një vend në Amerikën Qendrore dhe ëhstë një ndjekës i Amerikës në cështjet ndërkombëtare. Sipas Sputnik, Presidenti i Hondurasit Juan Orlando Hernandez e bëri njoftimin gjatë një bisede telefonike me Kryeministrin izraelit Benjamin Netanyahu. Sputnik shtoi: "Presidenti i Hondurasit ka thënë se kjo do të ndodhë vitin e ardhshëm, por Netanyahu thotë se deri në fund të këtij viti, Hondurasi do të zhvendosë ambasadën e vet në Jeruzalem."

Tags

Komente