Shtator 23, 2020 09:49 Europe/Tirane
  • Reagimi i SHBA ndaj vërejtjeve të presidentit iranian në KB

Zëdhënësi i Departamentit të Shtetit reagoi ndaj një pjese të fjalimit të Presidentit Iranian Hassan Ruhani në Asamblenë e Përgjithshme të KB.

Zëdhënësi i Departamentit të Shtetit Morgan Ortagus të martën në mbrëmje shkroi në Twitter një mesazh duke iu përgjigjur vërejtjeve të presidentit iranian në seancën e 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të KB.  "Ruhani pretendoi në seancën e 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të KB se Irani mbështet paqen dhe lufton terrorizmin," shkroi ajo në një cicërimë në përgjigje të vërejtjeve të Hassan Ruhani në lidhje me mbështetjen e Iranit për paqen dhe luftën kundër terrorizmit. Në një cicërimë tjetër, Ortaku sa i përket vërejtjeve të presidentit Ruhani në lidhje me fundin e epokës së dominimit dhe hegjemonisë shtoi: "Nëse ka mbaruar epoka e dominimit dhe hegjemonisë për të cilën po flet Ruhani, pse Irani nuk tërheq forcat e tij dhe grupet e përfaqësimit nga Iraku dhe nuk i ndal përpjekjet e tij për të dominuar Libanin përmes Hezbullahut?"  Zëdhënësja e Departamentit të Shtetit bëri këto akuza ndërsa Republika Islamike e Iranit ka deklaruar vazhdimisht se prania e këshilltarëve të saj në Irak dhe Siri në luftën kundër terrorizmit është me kërkesë të qeverive të këtyre vendeve dhe në koordinim me ta. Ortagus gjithashtu pretendon se Irani po përpiqet të mbizotërojë Libanin përmes Hezbullahut, ndërsa natyra ushtarake, politike dhe kulturore e Hezbullahut është rezistencë ndaj regjimit pushtues sionist dhe pozicioni i qartë i Republikës Islamike të Iranit ka qenë gjithmonë mbështetja e grupeve që ata i rezistojnë regjimit sionist dhe pushtuesve.

Tags

Komente