Shtator 24, 2020 21:19 Europe/Tirane
  • CIA kufizon mundësinë e qasjes së Shtëpisë së Bardhë në informacione në lidhje me Rusinë

Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA) ka kufizuar qasjen e zyrtarëve të Shtëpisë së Bardhë në informacionet në lidhje me Rusinë për të ruajtur kënaqësinë e presidentit.

Sipas faqes së lajmeve të Politico, Drejtori i CIA-s Gina Haspel e ka bërë më të vështirë për Shtëpinë e Bardhë të ketë qasje në informacionet që lidhjen me Rusinë. Sipas raportit, nëntë zyrtarë aktualë dhe ish-amerikanë kanë zbuluar në intervista se Gina Haspel është shumë e kujdesshme në lidhje me informimin e Presidentit Donald Trump për çdo informacion në lidhje me Rusinë. Raporti pretendon se Donald Trump nxehet shumë sa herë që dëgjon lajme të këqija për Moskën. Haspel gjithashtu monitoron nga afër "grupin rus" në CIA, shpesh duke kundërshtuar analizën e grupit dhe nganjëherë duke e akuzuar atë për mashtrim të qëllimshëm. Trump gjithmonë ka kërkuar të fitojë më shumë kontroll mbi komunitetin e inteligjencës amerikane duke emëruar besnikë në pozicione të larta të inteligjencës amerikane.

Tags

Komente