Shtator 25, 2020 09:00 Europe/Tirane
  • Trump mund ta fundos Amerikën në një det gjaku

Në një shënim, kryeredaktori i gazetës Rai Today analizoi vërejtjet e fundit të Presidentit amerikan në lidhje me mundësinë e një transferimi jo-paqësor të pushtetit në rast të disfatës dhe lidhjen e tij me sulmet verbale të mbretit Saudit dhe akuzat kundër Iranit.

"Ne duhet të shohim se çfarë do të ndodhë," tha Presidenti Donald Trump në një deklaratë të fundit për mbështetësit e tij dje në mbrëmje (e Mërkurë) në të cilën ai tha se nuk do të garantonte ose zotohej për një transferim paqësor të pushtetit në rast se zgjedhjet shkojnë balotazh. Kutitë e votimit janë katastrofike dhe janë jashtë kontrollit. "Sinqerisht, nuk do të ketë tranzicion, por ne do të vazhdojmë [presidencën time]." Jo vetëm që ai nuk është i përkushtuar ndaj rezultateve të zgjedhjeve të ardhshme presidenciale në këtë vend, por është duke bërë një përpjekje për të provokuar mbështetësit e tij racistë dhe për t'i përgatitur ata që të dalin në rrugë dhe sheshe, gjë që do të rezultojë në protesta të përgjakshme. Trump mund të fundosë Shtetet e Bashkuara në një det gjaku. "Trump është pothuajse i urryer në të gjithë botën, madje edhe midis një numri të sundimtarëve të Gjirit Persik që dridhen nga frika dhe shpenzojnë qindra miliarda dollarë për diktatet e tij dhe madje edhe më shumë se kaq," shkroi redaktori. "Ata besimit të Umetit Islamik ata kanë nxjerrë në ankand vetveten dhe ka normalizuar marrëdhëniet me qeverinë pushtuese Izraelite në mënyrë që të fitojë pëlqimin e tij." Ai paralajmëroi se Trump mund të ndërmarrë veprime më të rrezikshme edhe në Gjirin Persik dhe Mesdheun lindor gjatë 40 ditëve të ardhshme. Abdulbari al- Atwan u citua nga Washington Post të thoshte se nga 20,000 gënjeshtrat e pabesueshme të Trump lëshoi që nga marrja e detyrës, vetëm 1,000 prej tyre kishin të bënin me sëmundjen e Covid 19. Nga më të rrezikshmet prej të tyre ishte një cicërimë mbi Iranin disa ditë më parë. Ai shkroi dhe pretendoi se vendi është vetëm një muaj larg nga ndërtimi dhe prodhimi i armëve bërthamore dhe ai (d.m.th. Trump) nuk do ta lejojë këtë. Analisti i botës arabe iu referua sulmit dhe retorikës së mbretit Saudit ndaj Iranit dje nga foltorja e KB. "Nuk ka gjasa që sulmi i mprehtë i mbretit Saudit ndaj Iranit, duke e akuzuar atë për destabilizimin e rajonit dhe prishjen e sigurisë së tij, të jetë një parathënie e një pushtimi të Iranit. Riadi është  duke njoftuar gatishmërinë e tij për të pranuar pasojat e këtij sulmi dhe për pjesëmarrjen e tij në çdo aventurë. Trump do të përdorë të gjitha mjetet e fuqisë së tij për të qëndruar në Shtëpinë e Bardhë për tërë jetën, me mbështetjen e Kryeministrit izraelit Beniamin Netanyahu dhe udhëheqësve të sionizmit global në Shtetet e Bashkuara dhe në botë. Sepse ai tani është si një dem i zemëruar dhe i plagosur që i bie borisë dhe sulmon në çdo drejtim.

Tags

Komente