Tetor 16, 2020 09:16 Europe/Tirane
  • Dueli televiziv Biden dhe Trump

Në një intervistë televizive, i emëruari për president i demokratëve Joe Biden kritikoi administratën e Donald Trump për trajtimin e pandemisë Korona.

Intervista e drejtpërdrejtë e Joe Biden me Televizionin ABC në Filadelfia filloi të enjten në mbrëmje, 15 tetor, me një fokus mbi krizën Covid-19 dhe problemet ekonomike. I emëruari për president i republikanëve, Donald Trump gjithashtu u shfaq në kanalin NBC. "Ne duhej t'i mbanim njerëzit në Kinë dhe të mos i linim të vinin", tha i emëruari demokrat duke komentuar administrimin e krizës së virusit korona nga administrata Trump. Trump i injoroi paralajmërimet, shtoi ai. Në takim, Biden gjithashtu u përpoq të merrte një qëndrim të moderuar ndaj brutalitetit të policisë, veçanërisht kundër zezakëve, ndërsa mbështeti policinë dhe bëri thirrje për reformë dhe transparencë të policisë. Duke kritikuar të emëruarin e Trump për gjyqtarin e Gjykatës së Lartë Amy Bart dhe përpjekjen e tij për ta zgjedhur atë në Senat para 3 nëntorit, Biden tha, "Shumë gjëra janë në rrezik tani. Gjyqtari i Gjykatës së Lartë duhet të shtyhet derisa të sqarohen rezultatet e zgjedhjeve. Duke kritikuar politikën e jashtme të Donald Trump, Joe Biden tha se politikat e Trump kanë izoluar Shtetet e Bashkuara më shumë se kurrë. Sa i përket Presidentit Donald Trump, ai u paraqit në një program televiziv drejtpërdrejt në Filadelfia dhe si më parë, mori një qëndrim kontradiktor ndaj transferimit të pushtetit në Shtetet e Bashkuara, duke thënë: "Unë dua një transferim të plotë paqësor të pushtetit, por nuk do ta bëj sepse do të fitoj". I pyetur nëse ai kishte refuzuar të denonconte supremacistët e bardhë në debatin e 29 shtatorit, Trump tha: "Unë kam denoncuar supremacistët e bardhë për vite me radhë, por ju nuk e pyesni Biden nëse ai e denoncon Antifa?". "Unë veprova shpejt dhe Joe Biden ishte dy muaj pas meje," tha Donald Trump për paraqitjen e tij të dobët kundër Korona. Në përgjigje të kritikave të Biden për performancën e tij kundër Korona, ai edhe një herë e përshkroi të emëruarin Demokrat si racist. Sipas Presidentit të SHBA, ai filloi luftën kundër Korona dy muaj para se Anthony Fauci, drejtori i Institutit Kombëtar të SHBA të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive, ta konsideronte të nevojshme. Në mbështetje të rolit të tij në menaxhimin e krizës ekonomike të shkaktuar nga Korona, Trump tha se ai kishte kthyer 11.4 milion vende pune në Shtetet e Bashkuara. Ndërsa miliona njerëz në Shtetet e Bashkuara janë të papunë. Debati i parë midis dy kandidatëve në zgjedhjet e Nëntorit 2020 u mbajt më 29 Shtator, debati i dytë ishte në formën e një interviste të drejtpërdrejtë në televizion për shkak të infektimit  të Presidentit të SHBA me korona dhe debati i tretë është planifikuar për në 22 Tetor.

Tags

Komente