Tetor 20, 2020 09:07 Europe/Tirane
  • Shtetet e Bashkuara vendosën sanksione ndaj dy individëve dhe gjashtë kompanive kineze me pretekstin e lidhjeve me Iranin

Departamenti i Thesarit i SHBA sanksionoi 2 individë dhe 6 kompani kineze me pretekstin e lidhjeve me Republikën Islamike të Iranit. 

Sipas IRNA, Departamenti i Thesarit i SHBA njoftoi se ka shtuar këta 2 individë dhe 6 kompani kineze në listën e saj të personave dhe subjekteve nën sanksione për shkeljen e sanksioneve dytësore kundër Iranit. Departamenti i Thesarit i SHBA ka sanksionuar në mënyrë të përsëritur individë dhe kompani iraniane, si dhe të huaja, nën pretekste të ndryshme. Ai është përballur me një dënim të gjerë vendas dhe ndërkombëtar. Republika Islamike e Iranit, si një nga anëtarët kryesorë të Frontit të Rezistencës, ka një rol kryesor për të kundërshtuar komplotet dhe veprimet amerikano-sioniste-saudite në rajon.

Tags

Komente