Tetor 26, 2020 19:52 Europe/Tirane
  • Aliyev: Në kohën e duhur, do të shihni avionët turq F-16 në qiellin tonë

Sot, e hënë, Presidenti i Republikës së Azerbajxhanit nuk përjashtoi mundësinë që vendi i tij të përdorte aeroplanët luftarakë turq F-16 në territorin e Republikës së Azerbajxhanit në rast të një sulmi të huaj.

Sipas faqes së internetit të Russia Today, Ilham Aliyev, Presidenti i Republikës së Azerbajxhanit, iu drejtua popullit të vendit të tij dhe tha: "Shumë gazetarë më pyesin se ç'bëjnë avionët turq F-16 në vendin tonë". Ata bëjnë pyetje, unë gjithashtu u përgjigja. Hapni hartat tuaja satelitore. Nuk mund ta shihni nëse janë në qiell apo në tokë?". Ai vazhdoi: "Të gjithë e dinë që janë në tokë. Ata erdhën në vendin tonë për trajnim dhe qëndruan këtu pas luftës. Turqia na i ka dhënë neve si ndihmë shpirtërore. Sidoqoftë, nëse një armik i huaj na sulmon, atëherë do të shihni se F-16 turq do të jenë në qiellin tonë. Armenia ka akuzuar ushtrinë e Republikës së Azerbajxhanit për përdorimin e avionëve luftarakë turq gjatë luftimeve të vazhdueshme në Nagorni-Karabak, një akuzë që Baku e ka mohuar vazhdimisht.

 

Tags

Komente