Tetor 28, 2020 19:51 Europe/Tirane
  • Islamofobia e rrezikshme e Macron

U desh më pak se një javë që skenari i sajuar në Tel Aviv dhe i zbatuar në Paris nga Rothschildiani "i pastër dhe i ashpër" Emmanuel Macron të përhapë flakët e urrejtjes dhe zemërimit në mbarë botën.

Që nga e marta, 27 tetor, një Francë e cila është ekonomikisht në falimentim virtual do të duhet të përballet jo vetëm me një bojkot shumë të gjerë të produkteve të saj në rreth pesëdhjetë vende myslimane, disa prej të cilave janë ndër pikat kryesore të shitjes së produkteve franceze si Doha, Dubai, Amani, Stambolli .... por gjithashtu po ngrihen zëra për të kërkuar tërheqjen e "kapitalit mysliman" nga institucionet bankare në Francë. Sidoqoftë, Franca ka të gjithë interesin për të rregulluar situatën para se të jetë tepër vonë, sepse humbja financiare është pjesa më e vogël në të gjithë këtë histori. Deklaratat e Emmanuel Macron, të cilat paraqesin një dritë jeshile për fushatën e fyerjeve dhe ofendimeve kundër Profetit të madh të Islamit, përsëri vunë në dyshim pretendimet e rreme të atyre që thonë se janë mbrojtës të të drejtave të njeriut dhe që ofendojnë vlera të shenjta edhe pse asnjë tekst ose dokument sipas ligjit ndërkombëtar nuk justifikon ose lejon këtë lloj fyerjesh ndaj feve hyjnore. Kanë kaluar dy vjet që kur shteti francez po kalon një krizë të thellë dhe është përballur me shumë sfida, përfshirë lëvizjet e vazhdueshme të protestave. Por dëshira për të dalë nga kjo situatë në kurrizin e muslimanëve dhe kjo, nën pretekstin e luftës kundër ekstremizmit, është një hap që Franca nuk duhet ta ndërmarrë. Shteti francez nuk do t'i zgjidhë problemet e tij duke fyer myslimanët, prandaj elita franceze dhe e botës duhet të këshillojë shtetin francez të ndalojë këtë "lojë të rrezikshme" dhe të heqë dorë nga ofezat ndaj mbi një miliard myslimanëve. Liria e shprehjes duhet të jetë pjesë e respektit për ndjenjat dhe vlerat e shenjta. Qeveria franceze nuk duhet të përsërisë akte të tilla, sepse kjo nuk ka asnjë lidhje me lirinë. Këto deklarata të çmendura të bëra nga autoriteti më i lartë i ekzekutivit francez, dhe për më tepër, morën miratimin e menjëhershëm të entitetit izraelit dhe të lobeve pro-izraelite si Manuel Valls i cili tani po kërkon që Franca të njohë "Kudsin si kryeqytet" të entitetit sionist, që Franca "t'i bashkohet planit të aneksimit", duket se kanë qenë paramenduar mirë. Ndryshe si të kuptohet kokëfortësia me të cilën Macron dhe shoqëruesit e tij vazhdojnë të mbrojnë atë që duket si një luftë kristiano-myslimane me të gjitha "përfitimet" për sionizmin ndërkombëtar në një zonë të gjerë gjeografike, e cila shtrihet nga Iraku në Liban përmes Sirisë, Palestinës dhe madje edhe Kaukazit. Ky konflikt në Nagorni-Karabak bie nën të njëjtën temë dhe aktorët që veprojnë në mënyrë që të çojnë në një luftë totale që përfshin boshtin e Rezistencës si dhe Rusinë dhe Kinën marrin pjesë në të njëjtin objektiv dhe projekt.

 

Tags

Komente