Tetor 30, 2020 07:14 Europe/Tirane
  • Narkotizimi i SHBA ndaj sanksioneve kundër Iranit vazhdon; Disa individë dhe kompani petrokimike u sanksionuan

Departamenti i Thesarit i SHBA ka sanksionuar pesë individë dhe tetë kompani aktive në sektorin e petrokimisë së Iranit në aktin e fundit të terrorizmit ekonomik kundër popullit iranian, e cila është një shenjë e varësisë së këtij vendi tek sanksionet.

Sipas IRNA, Zyra e Kontrollit të Pasurive të Huaja të Departamentit të Thesarit të SHBA (OFAC) njoftoi të enjten se tetë subjekte ekonomike për shkak se kanë marrë pjesë në blerjen dhe shitjen e produkteve petrokimike iraniane përmes ndërmjetësimit të kompanisë së trefishtë petrokimike (Trilliance), e cila është shtuar në listën e sanksioneve këtë vit, janë shtuar në listën e të sanksionaurve.  Sipas njoftimit, këto njësi ekonomike po operonin në Iran, Kinë dhe Singapor në transaksione të lidhura me Trillians ose duke ndihmuar në përpjekjet e Trillians për të përpunuar dhe transferuar fonde nga shitja e produkteve petrokimike. Sekretari i Thesarit i SHBA Steven Manuchehr, i cili është një sionist, e quajti naftën dhe produktet petrokimike të Iranit burimin më të rëndësishëm të të ardhurave të këtij vendi dhe theksoi angazhimin e administratës Trump për të ndaluar atë burim. Për këtë arsye, Dhoma e Luftës Ekonomike e SH.B.A. kundër popullit iranian, ka futur në listën e sanksioneve të saj subjekte të tilla si Kompania Petrokimike Morvarid, Aria Sasol Polymer, Jiashiang Energy Holding me bazë në Singapor, kompania kineze Binrin, e njohur më parë si Binglin, Alfo Energy Holding Limited në Hong Kong, Glory Adonside në Hong Kong, Jing Shangai në Hong Kong  dhe Sibshur në Hong Kong. Në një njoftim tjetër nga OFAC, përveç kompanive të mësipërme, mund të shihen edhe emrat e kompanive të transportit rrugor në Singapor, Kalay Bahtar Trading Company dhe Kavian Private Petrokimike Company. Hussein Firoozi Arani, Amir Hussein Bahraini, Morteza Mostafa Basraei banues në Singapor, Ramazan Oladi dhe Linna Ëei banues në Kinë janë emra të tjerë të futur në listën e sanksioneve të Amerikës.

Tags

Komente