Nëntor 21, 2020 19:56 Europe/Tirane
  • Rusia: Fushata e presionit maksimal të SHBA kundër Iranit dështoi plotësisht

Një diplomat i lartë rus tha se e ashtuquajtura politikë e presionit maksimal e ndjekur nga Shtetet e Bashkuara kundër Iranit nuk ka arritur të përmbushë kërkesën e Uashingtonit për të shkatërruar ekonominë e vendit dhe ka çuar vetëm në vuajtje humanitare.

"SHBA me krenari (dhe me justifikim) deklaron se fushata e presionit maksimal kishte një efekt shkatërrues në ekonominë iraniane. Por kjo është njëra anë e medaljes”, tha të shtunën Mikhail Ulyanov, ambasadori rus në organizatat ndërkombëtare në Vjenë, në një postim në llogarinë e tij në Twitter. Ai shtoi se politika e SHBA-së ka rezultuar vetëm në "vuajtje humanitare" dhe solli një "dështim total të qëllimeve të deklaruara të SHBA (12 kërkesat e Pompeos)". Ai shtoi se të gjitha shenjat dhe indikacionet në botën aktuale, nga Amerika në Evropë, tregojnë se bota e ka kuptuar që politika e ushtrimit të presionit maksimal ndaj Iranit nuk është efektive dhe koha e saj ka mbaruar. ”

 

Tags