Nëntor 24, 2020 08:04 Europe/Tirane
  • Sabotim i ri i administratës Trump: Blini bono për të udhëtuar në Amerikë!

Qeveria e SHBA ka miratuar rregullore që u kërkojnë qytetarëve të disa vendeve, përfshirë Iranin, të paguajnë deri në 15,000 dollarë bono për udhëtime biznesi në Shtetet e Bashkuara.

Sipas Al-Alam, administrata e Presidentit aktual të SHBA Donald Trump të hënën lëshoi ​​një urdhër të ri dhe të përkohshëm që kërkon që qytetarët e Iranit dhe një numri të vendeve aziatike dhe afrikane të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara si turistë ose udhëtarë biznesi. Departamenti i Shtetit i SHBA njoftoi të hënën se plani do të pilotohet për gjashtë muaj nga 24 dhjetor 2020 deri më 24 qershor. Këto vende përfshijnë Afganistanin, Angolën, Butanin, Burkina Faso, Birmaninë, Kepin e Verdës, Burundi, Çad, Republika Demokratike e Kongos, Xhibuti, Eritrea, Gambia, Guinea-Bissau, Iran, Laos, Liberi, Libi, Mauritania, Sao Tome dhe Principe New, Sudani, Siria dhe Jemeni. Administrata Trump ka thënë se gjatë fazës pilot të programit, çështje të tilla si mundësia e mbledhjes së obligacioneve të tilla do të merren në konsideratë. Administrata Trump ka pasur politika të rrepta të emigracionit që nga hyrja në Shtëpinë e Bardhë. Rreth një muaj më parë, ai propozoi një plan për të ulur vlefshmërinë e vizave studentore në dy vjet për shtetasit e 59 vendeve, përfshirë Iranin. 

Tags