Nëntor 30, 2020 08:25 Europe/Tirane
  • Sanksionet e Sh.B.A nuk kanë asnjë efekt mbi vendet e pavarura

Zëvendës Përfaqësuesi i Përhershëm i Rusisë në Kombet e Bashkuara ka injoruar sanksionet e SHBA dhe i ka bërë thirrje qeverisë amerikane të mos ndërhyjë në punët e vendeve të tjera.

Dmitry Polianski, Zëvendës Përfaqësuesi i Përhershëm i Rusisë në Kombet e Bashkuara, ka kritikuar sanksionet e reja të SHBA kundër Kinës dhe Rusisë, duke thënë se do të ishte më mirë që Shtetet e Bashkuara të mos kishin asnjë lidhje me pjesën tjetër të botës. "Sanksionet e SHBA nuk prekin dy vende të pavarura që po zhvillojnë marrëdhënie tregtare me vendet e tjera," shkroi Polianski në Twitter. Shtetet e Bashkuara mund të sanksionojnë kompanitë e tyre dhe padashur të përkeqësojnë situatën e tyre. Askush nuk kujdeset për to, por është më mirë që Shtetet e Bashkuara të jenë të sjellshme me botën dhe të lënë vendet e tjera vetëm. Sekretari i Shtetit i SHBA Mike Pompeo shkroi në llogarinë e tij në Twitter të Shtunën se Shtetet e Bashkuara kishin vendosur sanksione ndaj katër kompanive ruse dhe kineze për mbështetjen e Iranit. Të mërkurën në mbrëmje, Elliott Abrams, i dërguari special i SH.B.A.-së për Iranin, tha në një takim virtual në një institut në Bejrut se Shtetet e Bashkuara synonin të rendisnin në listën e zezë katër kompani ruse dhe kineze për lidhjet e tyre të pretenduara me programin raketor të Iranit.

Tags