Dhjetor 02, 2020 19:21 Europe/Tirane
  • Nebenzia: Të parandalojmë një luftë tjetër botërore

Përfaqësuesi i Përhershëm i Rusisë në Kombet e Bashkuara i ka bërë thirrje komunitetit ndërkombëtar dhe vendeve të botës për të parandaluar një përsëritje të skenarit të shkatërrimit nga lufta dhe vrasjet.

Sipas agjencisë së lajmeve Tass, Vasily Nebenzia, ​​përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë në Kombet e Bashkuara, në një takim të Asamblesë së Përgjithshme të OKB për të përkujtuar viktimat e Luftës së Dytë Botërore, u bëri thirrje vendeve të botës për të shmangur përsëritjen e një skenari të tillë. "Ne duhet të parandalojmë përsëritjen e vrasjeve, tmerreve dhe krimeve të luftës. Ne duhet ta bëjmë këtë në kujtim të atyre që humbën jetën në Luftën e Dytë Botërore," tha Nebenzia. Diplomati rus tha gjithashtu se përgjegjësia kryesore për parandalimin dhe luftimin e përhapjes së ideve neo-naziste u takon qeverive. Në të njëjtën kohë, bashkësia ndërkombëtare duhet të jetë vigjilente dhe e bashkuar në shtypjen e ideologjisë naziste. Në takim, Sekretari i Përgjithshëm i OKB Anthony Guterres iu referua 75 vjetorit të themelimit të organizatës dhe tha se një pikë kthese e tillë nuk do të ishte e mundur pa njohur dështimet e Luftës së Dytë Botërore që çuan në formimin e OKB.

 

Tags