Dhjetor 03, 2020 19:59 Europe/Tirane
  • Konflikti i Nagorni-Karabakut shkaktoi vdekjen e 5000 ushtarëve

Për më shumë se gjashtë javë, Azerbajxhani dhe Armenia bënë një luftë të përgjakshme, por disa detaje dolën nga shkalla e vërtetë e viktimave ushtarake.

Azerbajxhani arriti fitore të konsiderueshme territoriale, por nuk tregoi numrin e viktimave, ndërsa Armenia tha muajin e kaluar se kishte numëruar 2,425 ushtarë të vdekur. Tani, Azerbajxhani thotë se 2,783 ushtarë vdiqën në luftën e Nagorni-Karabakut dhe 100 të tjerë janë zhdukur. Kjo e çon në mbi 5,000 numrin e ushtarëve të konfirmuar se kanë vdekur. Të paktën 143 civilë u vranë gjithashtu nga të dy palët dhe dhjetëra mijëra të tjerë u zhvendosën nga luftimet. Lufta shpërtheu midis dy ish republikave Sovjetike në fund të shtatorit. Të dy vendet nuk e kishin zgjidhur kurrë mosmarrëveshjen territoriale mbi Nagorni-Karabakun, i cili është pjesë e Azerbajxhanit, por nën kontrollin e Armenisë.

 

Tags