Janar 04, 2021 08:13 Europe/Tirane
  • Me lëshimin e një deklarate; Bashkimi Ndërkombëtar i Dijetarëve Myslimanë bëri thirrje për bojkot të regjimit Sionist

Bashkimi Botëror i Dijetarëve Myslimanë ka lëshuar një deklaratë që bën thirrje për një bojkot gjithëpërfshirës të regjimit sionist, përfshirë sanksionet ekonomike, derisa të tërhiqet nga territoret e okupuara Palestineze.

Sipas Al-Ahd, Bashkimi Botëror i Dijetarëve Myslimanë lëshoi ​​një deklaratë mbi nevojën e sanksionimit të regjimit sionist. Unioni bëri thirrje për sanksione gjithëpërfshirëse kundër regjimit sionist, përfshirë sanksionet ekonomike, deri në tërheqjen nga territoret e okupuara Palestineze.  Sipas raportit, deklarata e Bashkimit Botëror të Dijetarëve Myslimanë mbi nevojën për të bojkotuar regjimin sionist nga vende të ndryshme u nënshkrua nga Ahmad Al-Risuni, presidenti i unionit dhe Mohiuddin Qaradaghi, sekretari i tij i përgjithshëm.  Deklarata tha: "Thirrja jonë është për bojkot të regjimit sionist dhe produkteve dhe mallrave të tij, sepse ky regjim pushton tokën e Palestinës dhe Lartësitë Golan dhe vazhdon krimet e tij kundër Xhamisë Al-Aksa".  Deklarata shtoi: "Përballja me krimet e pushtuesve dhe dëbimi i tyre nga territoret e okupuara dhe rezistenca ndaj tyre me të gjitha mjetet legjitime, është detyrim dhe detyrë fetare dhe domosdoshmëri njerëzore, e cila gjithashtu theksohet nga ligjet ndërkombëtare, traktatet dhe rezolutat".

Tags