Janar 19, 2021 08:08 Europe/Tirane
  • Dhjetëra mijëra njerëz infektohen me sëmundjen e Koronës në spitalet britanike

Nga fillimi i pandemisë në Britani deri në Shtator, 25,000 njerëz të shtruar në spital për sëmundje të tjera dhe jo të Koronës janë infektuar me virusin Korona.

Sipas Ministrisë Britanike të Shëndetësisë, që nga fillimi i pandemisë Covid 19 në Mbretërinë e Bashkuar në Shtator, 25,000 njerëz të shtruar në spital për sëmundje të tjera janë infektuar me virusin Korona. Numri i njerëzve që janë infektuar me Covid 19 në Mbretërinë e Bashkuar arriti në 3,395,959 nga e hëna e kësaj jave, por në kundërshtim me shifrat e qeverisë, Sky News raportoi javën e kaluar se numri i njerëzve të infektuar me koronavirus në MB kishte arritur në 12 milion e 400,000 njerëz apo më shumë se 20 përqind e popullsisë. Sipas shkencëtarëve, sipas metodës së modelimit, një në pesë britanikë tani është i infektuar me virusin Korona. Sipas një raporti të ri nga shkencëtarët, shkalla infektuese e koronavirusit në MB është pesë herë më e lartë se statistikat e qeverisë.

Tags