Janar 27, 2021 08:57 Europe/Tirane
  • Merkel thekson implikimet e gjera shoqërore dhe ekonomike të Koronës

Sipas kancelares gjermane, pandemia e koronës patjetër që do të ketë një ndikim të thellë dhe të gjerë në ekonomi dhe shoqëri për muaj dhe vite.

Sipas Associated Press, Angela Merkel, duke iu referuar infektimit të njëqind milion njerëzve në botë me virusin korona dhe vdekjes së më shumë se dy milion njerëzve dhe duke theksuar se shifrat reale janë shumë më të larta se statistikat e siguruara, shtoi : Bota po dëshmon një rënie ekonomike.  "Duke folur sinqerisht për Gjermaninë, kjo pandemi është një" katastrofë e shekullit ", tha Merkel në Forumin Ekonomik Botëror, i cili po mbahet praktikisht në Davos të Zvicrës.  Ajo shtoi: "Dobësitë dhe dëmet u bënë më të dukshme në komunitetet tona". Ajo gjithashtu tha se të gjithë kemi bërë gabime në fillim, madje edhe në Gjermani, edhe pse ishim të vendosur në Evropë dhe nuk kemi ndërmarrë masa kufizime parandaluese për t'u marrë me pandeminë dhe për shkak të mbylljes së bizneseve dhe aktiviteteve ekonomike, të gjitha vendet e botës po përballen me një krizë të rëndë.  Midis vendeve të botës, vetëm Kina kishte rritje ekonomike në vitin 2020, pavarësisht nga pandemia e koronës. Pasuria e disa prej njerëzve më të pasur në botë është rritur gjithashtu gjatë pandemisë. Në fillim të Samitit Ekonomik të Davosit, organizata joqeveritare Oxfam paralajmëroi një diferencë të gjerë klasore në botë dhe theksoi nevojën për të rritur më shumë taksa për të pasurit në mënyrë që të mbulojë një pjesë të kostos së trajtimit të Covid-19.

Tags