Shkurt 23, 2021 08:23 Europe/Tirane
  • Urdhri i Biden për të ulur në gjysmë shtizë flamurin amerikan

Ndërsa numri i të vdekurve nga koronavirus në Shtetet e Bashkuara është rritur në më shumë se 500,000, Presidenti Joe Biden ka urdhëruar që flamuri amerikan të valëvitet në gjysmë shtizë.

Sipas IRNA, Shtëpia e Bardhë njoftoi të hënën në mbrëmje, me kohën lokale, se "Joe Biden" ka urdhëruar që flamuri i këtij vendi të ulet në gjysmë shtizë për nder të gjysmë milioni viktimave të virusit korona në Shtetet e Bashkuara. Prandaj, flamuri amerikan do të ulet në gjysmë shtizë për katër ditë për nder të 500,000 viktimave në Currona. Joe Biden, së bashku me zëvendësin e tij, Kamala Harris, mbajti një minutë heshtje në Shtëpinë e Bardhë, duke thënë se numri i të vdekurve nga virusi korona në Shtetet e Bashkuara ishte rritur mbi numrin e viktimave të Luftërave Botërore I dhe II si dhe Luftës së Vietnamit. Statistikat nga Universiteti Johns Hopkins në Shtetet e Bashkuara tregojnë se 500,071 njerëz në Shtetet e Bashkuara kanë vdekur nga Covid 19 deri më tani. Shtetet e Bashkuara aktualisht kryesojnë botën për sa i përket numrit të njerëzve të infektuar me virusin korona dhe numrit të vdekjeve të shkaktuara nga virusi.

Tags