Mars 04, 2021 07:10 Europe/Tirane
  • Filloi hetimi i Tribunalit të Hagës mbi krimet e luftës të regjimit sionist kundër Palestinës

Gjykata Penale Ndërkombëtare (ICC) në Hagë ka nisur një hetim mbi krimet e luftës izraelite kundër palestinezëve.

Sipas IRNA, prokurori i Tribunalit të Hagës, Fatou Bensouda, lëshoi ​​një deklaratë të Mërkurën duke deklaruar se hetimi mbi krimet e luftës të regjimit sionist kundër Palestinës do të bëhen në formë të pavarur dhe të paanshme. Gjykata Penale Ndërkombëtare në Hagë, Hollandë, në Shkurt 2021 deklaroi se kishte juridiksion mbi çështjen e krimeve të luftës të regjimit sionist kundër Palestinës. Sidoqoftë, administrata e Presidentit të SHBA Joe Biden ka kundërshtuar vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Krimeve për të filluar një hetim mbi krimet e luftës të regjimit sionist kundër Palestinës. Ndërsa Departamenti i Shtetit i Autoritetit Palestinez përshëndeti vendimin e gjykatës së Hagës, Kryeministri izraelit pretendoi se Gjykata Penale Ndërkombëtare ishte një organ politik dhe jo një gjyqësor. Ministria e Punëve të Jashtme të Autoritetit Palestinez në një deklaratë e përshëndeti vendimin, duke thënë se vendimi i gjykatës së Hagës mbi juridiksionin mbi Territoret Palestineze të Pushtuara në kufirin 1967 ishte një ditë historike për përgjegjësinë dhe dënimin e Izraelit.

Tags