Mars 06, 2021 07:16 Europe/Tirane
  • Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëron për valët e koronës në të ardhmen

Mike Ryan, një zyrtar i lartë i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, tha se nëse vendet nuk kujdesen, vala tjetër e koronës do të jetë në rrugën e saj.  

Sipas agjencisë Reuters, Mike Ryan, një zyrtar i lartë i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, tha se ardhja e vaksinës së koronës në vendet është një burim shprese, por gjithashtu mund të shkaktojë një humbje të përqendrimit përballë përhapjes së koronës.  Mike Ryan, i cili gjithashtu kryeson ekipin kërkimor të Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Kinë, tha se raporti fillestar i organizatës për origjinën e koronës nuk ishte anuluar.  Raporti i origjinës së koronës do të botohet në javën e tretë të marsit, tha ai.  Në lajme të tjera, Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë Adhanum tha: "Tronditja psikologjike e shkaktuar nga shpërthimi i kurorës është edhe më e madhe se tronditja psikologjike pas Luftës së Dytë Botërore dhe do të zgjasë për shumë vite."  "Gjithçka që ndodhi gjatë udhëtimit do të paraqitet në një mënyrë transparente," tha ai, duke iu referuar raportit nga ekipi kërkimor i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në Kinë mbi origjinën e koronës.

Tags