Mars 08, 2021 19:54 Europe/Tirane
  • Amerika përgatit hakmarrjen ndaj Rusisë

Shtetet e Bashkuara po përgatiten t’i dërgojnë një mesazh të fortë shtetit rus në formën e një serie sulmesh kibernetike që synojnë rrjetet ruse.

Administrata e presidentit të SHBA-së, Joe Biden po përgatitet të kryejë një seri sulmesh kibernetike drejtuar rrjeteve ruse, në shenjë hakmarrje që synon dërgimin e një mesazhi të qartë drejt Moskës. Duke cituar zyrtarë të njohur me operacionin e njoftuar, New York Times shkruan se “seria e veprimeve sekrete” të drejtuara kundër Rusisë pritet të fillojë gjatë tre javëve të ardhshme dhe se qëllimi i këtyre sulmeve kibernetike është që të jetë i dukshëm për presidentin rus, Vladimir Putin dhe shërbimet e inteligjencës ruse, por jo për pjesën tjetër të botës. Sulmet kibernetike të lartpërmendura, të cilat mund të fillojnë në çdo moment kundër Rusisë, janë në fakt përgjigja amerikane ndaj sulmit të hakerëve SolarWinds, me të cilin qeveria amerikane lidh Rusinë. SolarWinds u cilësua si një nga sulmet më të mëdha dhe më të sofistikuara të hakerëve në histori, madje u deshën tetë muaj për ta vërejtur.

 

Tags