Prill 14, 2021 08:12 Europe/Tirane
  • Viktimat e Korona në Shtetet e Bashkuara arritën në 563 mijë njerëz

Statistikat e fundit nga Universiteti Johns Hopkins tregojnë se në 24 orët e fundit, me vdekjen e të paktën 919 rasteve të reja, numri i përgjithshëm i viktimave të Korona në Shtetet e Bashkuara kaloi 563,000.

Sipas statistikave të fundit nga Universiteti Johns Hopkins, numri i viktimave të koronavirusit në Shtetet e Bashkuara është rritur në 563,440 në 24 orët e fundit me vdekjen e të paktën 919 rasteve të reja.  Kjo statistikë tregon se në 24 orët e fundit, të paktën 77,935 raste të reja me virus janë regjistruar dhe numri i përgjithshëm i pacientëve me koronavirus në Shtetet e Bashkuara ka arritur në 31,345,312.  Një krahasim i statistikave të reja nga Universiteti Johns Hopkins me statistikat e një dite përpara të qendrës, tregon se numri i viktimave të koronës dhe atyre të infektuar me këtë virus të panjohur është rritur përsëri në Shtetet e Bashkuara.  Nga ana tjetër, faqja e internetit e lajmeve ËorldMeters raportoi se numri i përgjithshëm i pacientëve me koronavirus në Shtetet e Bashkuara ishte 32 milion e 70 mijë e 784 dhe numri i përgjithshëm i viktimave të Covid-19 në këtë vend ishte 577 mijë e 179 persona.  Uebfaqja e lajmeve Covid Usa, e cila analizon statistikat mbi përhapjen e koronavirusit në Shtetet e Bashkuara, vlerëson se numri i përgjithshëm i rasteve të koronavirusit në Shtetet e Bashkuara brenda muajit të ardhshëm do të arrijë në 32,951,980 dhe numri i viktimave në këtë vend, arrin në 610,463 njerëz.  Gjendja e shpërthimit të koronës në Shtetet e Bashkuara ka ngritur shqetësime tek zyrtarët shëndetësorë dhe Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Sëmundjeve Infektive dhe Alergjisë, kohët e fundit se paralajmëroi se Shtetet e Bashkuara së shpejti do të shohin një valë të katërt të infeksionit me koronavirus.

Tags