May 13, 2021 20:46 Europe/Tirane
  • Shtetet e Bashkuara kanë vendosur avionët luftarakë F-18 në Arabinë Saudite

Mes përshkallëzimit të dhunës në Lindjen e Mesme, avionët luftarakë F-18 janë vendosur në Arabinë Saudite për të rritur sigurinë dhe stabilitetin, tha të enjten Komanda Qendrore e Forcave Ajrore të SHBA.

Komanda Qendrore e Forcave Ajrore Amerikane shkroi në një postim se avionët luftarakë F-18 janë vendosur në Njësinë 378 të Forcave Ajrore në Bazën Ajrore Prince Sultan në ditët e fundit si pjesë e vendosjes së një force dinamike. "Ky dislokim kishte për qëllim forcimin e aftësisë së Komandës Qendrore të Forcës Ajrore të SHBA-së për të parandaluar agresionin dhe forcuar sigurinë dhe stabilitetin brenda Komandës Qendrore të Forcës Ajrore të SHBA-së."

 

Tags