Shtator 16, 2021 08:03 Europe/Tirane
  • Udhëheqësi i ISIS-it u vra në Saharanë Afrikane

Presidenti francez Emmanuel Macron pohoi të enjten në mëngjes se udhëheqësi i grupit terrorist ISIS ishte vrarë në rajonin Sahara të Afrikës.

Sipas Reuters, Presidenti francez Emmanuel Macron njoftoi në faqen e tij në Twitter të enjten se Adnan Abu Walid al-Sahrawi, udhëheqësi i grupit terrorist ISIS në rajonin e Saharasë, ishte vrarë nga forcat franceze. Macron e përshkroi masën si "një sukses tjetër i madh" në luftën kundër grupit terrorist ISIS në rajonin e Saharasë. Adnan Abu Walid ishte një nga terroristët më të rëndësishëm të ISIS të kërkuar nga Franca në rajonin e Saharasë. Ai ishte përgjegjës për sulmet terroriste vdekjeprurëse në Niger, Mali dhe Burkina Faso. Al-Sahrawi u zotua për besnikëri ndaj ISIS në vitin 2015 dhe grupi i tij u konsiderua si një nga degët më aktive terroriste të ISIS në Afrikë, i cili kreu sulme të shumta në vitet 2019 dhe 2020. Më 9 gusht 2020, Adnan Abu Walid al-Sahrawi personalisht urdhëroi vrasjen e gjashtë punonjësve francezë të një organizate humanitare në Niger. Grupi terrorist sulmoi gjithashtu trupat amerikane në vitin 2017. Departamenti i Shtetit kishte vendosur një shpërblim prej 5 milionë dollarësh për informacionin që do të çonte në kapjen e udhëheqësit të ISIS Adnan Abu Walid al-Sahrawi në Sahara.

 

Tags