Nëntor 20, 2021 10:30 Europe/Tirane

Bashkimi Evropian po shqyrton mundësinë e një force të përbashkët ushtarake për të ndërhyrë në një sërë krizash pa u mbështetur tek Shtetet e Bashkuara. Forca ushtarake do të përbëhet nga komponentë tokësor, ajror dhe detar. Thirrjet për një ushtri të pavarur të BE-së janë rritur pas tërheqjes katastrofike të SHBA nga Afganistani.

Tags