Janar 15, 2022 08:53 Europe/Tirane
  • Rënia e popullaritetit të partisë britanike në pushtet pas skandaleve të Johnson

Sipas sondazheve, popullariteti i Partisë Konservatore është zbehur për shkak të skandaleve të fundit të kryeministrit britanik në administrimin e vendit dhe menaxhimin e epidemisë së Korona.

Partia Laburiste fitoi 42 për qind të votave, ndërsa Partia Konservatore pro Johnson fitoi vetëm 32 për qind, sipas një sondazhi të Savanta Commerce të zhvilluar të enjten dhe të premten, njofton Reuters. Thuhet se ky është rezultati më i lartë në sondazhe për Partinë e Punës nga viti 2013 e deri më sot. Ecuria e dobët e kryeministrit dhe liderit të Partisë Konservatore Britanike, Boris Johnson, në menaxhimin e krizës në Korona, si dhe disa nga skandalet e tij morale në muajt e fundit, kanë çuar në këtë situatë. Më shumë se 70% e të anketuarve duan që Boris Johnson të japë dorëheqjen si kryeministër britanik. Sondazhi gjithashtu tregon se më shumë se 66 për qind e mbështetësve të Konservatorëve dhe Boris Johnson janë tani në favor të Partisë rivale Laburiste. Rezultatet e sondazhit erdhën pasi ditët e fundit Johnson i kërkoi zyrtarisht falje Parlamentit Britanik dhe Gjykatës Mbretërore për mbajtjen e festave të hollësishme gjatë kufizimeve të rënda të koronas në rezidencën e tij në Doëning Street.

Tags