Qershor 22, 2022 20:54 Europe/Tirane
  • Shtetet e Bashkuara janë alarmuar se luftëtarët amerikanë mund të përballen me dënimin me vdekje në Donbas

Një zëdhënës i Shtëpisë së Bardhë shprehu alarmin për dy luftëtarë amerikanë të kapur të cilët mund të përballen me dënimin me vdekje në Donetsk, kryeqyteti i Republikës Popullore të Donbasit.

John Kirby, u tha gazetarëve se është "e tmerrshme" që zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov madje do të sugjeronte një mundësi të tillë për amerikanët. “Është e tmerrshme që një zyrtar publik në Rusi do të sugjeronte madje dënimin me vdekje për dy shtetas amerikanë që ishin kapur në Ukrainë. Dhe ne do të vazhdojmë të përpiqemi dhe të mësojmë se çfarë mundemi të bëjmë për këtë, "tha Kirby. Rusia tha javën e kaluar se dy amerikanë u kapën ndërsa luftonin në radhët e ushtrisë së Ukrainës. Peskov i quajti ata "mercenarë" të cilët ishin të përfshirë në aktivitete të paligjshme dhe duhet të "mbahen përgjegjës për ato krime". "Ata janë ushtarë të fatit dhe ishin të përfshirë në aktivitete të paligjshme në territorin e Ukrainës. Ata ishin të përfshirë në gjuajtjen dhe granatimin e personelit tonë ushtarak. Ata po rrezikonin jetën e tyre," tha Peskov. "Sido që të jetë, është shumë alarmante, nëse ata në të vërtetë nënkuptojnë atë që po thonë dhe që ata mund të vendosin një dënim me vdekje kundër dy amerikanëve në Ukrainë," tha zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë.

 

Tags